top of page
histori-head.gif

Histori e shkurtuar
e motoçiklizmit në Shqipëri

Motoçikleta e parë e njohur botërisht është
prodhuar në Gjermani nga

Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-3.jpg
Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-2.jpg
Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-4.jpg
Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-1.jpg
Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-5.jpg
Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-6.jpg
Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-7.jpg
Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-8.jpg
Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-9.jpg
Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-10.jpg
Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-11.jpg
Histori-e-Motociklizmit-ne-vite-12.jpg

Histori

Federata Shqiptare e Motoçiklizmit (FSHMo) lindi zyrtarisht në vitin 2010, por aktiviteti i saj filloi në vitin 2005, me themelimin e Offroad Club Albania (OCA Albania). Edhe para kësaj date nuk mungonin organizimet e eventeve, aktiviteteve me mjete të motoçiklizmit. Më pas lindi Motorsport Club Albania (MCA) e cila organizoi garat më të rëndesishme të këtij sporti.

_ALX3760.jpg

Kampionati Kombëtar SUPERMOTO, raund I u zhvillua në vitin 2012 e më pas në 2015 Kupa e RepublikësEnduro.

 

Kampionati Kombëtar Motocross – 13 Dhjetor 2015 gara III / Durrës.

 

Kampionati Kombëtar Supercross – 10 Maj 2015/Pezë. Kampionati Kombëtar Motocross – 8 Mars gara I, 2015/Surrel, Kupa e Republikës – 28-29 Nëntor 2015, Kampionati Kombëtar Enduro – 4-5 Korrik 2015/Pogradec, Kampionati Kombëtar Enduro – 14-15 Mars 2015/Tiranë, Kampionati Kombëtar Supermoto – 24 Maj 2015 gara III, IV /Tirana Expo Centre.

_ALX9056.jpg

Kampionati Kombëtar Supermoto – 21-21 Shkurt 2015 gara I,II/ Tirana Expo Centre, Kampionati Kombëtar Supermoto – 22 Nëntor gara VII dhe VIII 2015/Tirana Expo Centre. Kampionati Kombëtar Supermoto – 26-27 Shtator gara V dhe VI 2015, Supermoto – 29 Maj gara I, II, III 2016 /Tirana Expo Centre.

 

Motocross – 27 Mars, gara I dhe II 2016/Durrës,  Kampionati Kombëtar Enduro – 13 Mars 2016/Tiranë, Kampionati Kombëtar Enduro – 20-21 Shkurt 2016/Tiranë, Enduro Dual-Track – Kupa e Republikës, 9 Dhjetor 2017/ Dajt, Moto Sport Day – 11 Dhjetor 2019/Surrel, Rally Albania për 19 edicione e 17 vite dhe Tirana24Hours prej 5 vitesh.

 

Gjatë këtyre viteve lindën dyqane e sallone të suksesshme të moto dhe pjesëve motorike dhe u rrit dhe numri i motoçiklistëve e bashkë me ta dhe u përmirësuan dhe rregullat e qarkullimit rrugor e sigurisë rrugore.

_ALX3145.jpg
bottom of page