top of page

KUPA E REPUBLIKËS 2023

Poster Web.jpg

Pas një ndërprerje disavjeçare prej pandemisë Covid-19

dhe riorganizimit të Federatës Shqiptare të Motoçiklizmit,

rikthehet Kupa e Republikës në motoçiklizëm.

Gara zhvillohet nga Federata Shqiptare e Motoçiklizmit me suportin teknik të Motorsport Club Albania dhe nën patronazhin e Komitetit Olimpik Shqiptar.

 

Koncepti i Trofeut:

Kupa e Republikës është një event i hapur ku mund të marrin pjesë te gjithë motoçiklistët me banim në Republikën e Shqipërisë dhe Republikën e Kosovës.

Gara zhvillohet një herë në vit në fundjavën e fundit të nëntorit.

 

Kupa 2022 do të zhvillohet ne dy disiplina

1- SuperMoto

2- Enduro

 

Një garues ka të drejtë të marrë pjesë në njërën ose në të dyja disiplinat e Kupës.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O R A R E T   E   E V E N T I T

24 nëntor, e enjte
​Mbyllja e regjistrimeve

 

25 nëntor, e premte

Ora 18:00

Vendi: (për t'u caktuar)

ENDURO:

Mbledhje me pilotët e garës.

Spjegimi i rregullores dhe trajektores.

Marrja e numrave dhe dokumentacioni.

26 nëntor, e shtunë

ENDURO

Ora 08:00 - 09:00

Mbërritja e garuesve në pikën e Startit.

Vendi: Vaqarr, (41.3001517, 19.7412491)

Montimi i sistemit Tracking GPS

Ora 09:00 - 09:30

Përgatitjet finale të startit.

Ora 09:30 - 10:30

Xhiro e provës

Ora 11:00 - 14:00

Garat

 

Ora 15:30

Ceremonia e Kupës (Sheshi Nënë Tereza)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 nëntor, e diel
Vendi: Sheshi "Nënë Tereza"


SUPERMOTO

Ora 08:00 - 09:00
Paraqitja e pilotëve dhe regjistrimi final.
Montimi i numrave.


Ora 09:30 - 10:00

Provat e lira në pistë.

Ora 10:00 - 11:00
Pole Position

Ora 11:30 - 15:00
Garat

Ora 15:30
Ceremonia e Kupës

(Sheshi Nënë Tereza)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Detajet sportive të garave:

bottom of page