top of page
Web 1.jpg
Web 2.jpg
rezultati.gif
rez-pdf_edited.jpg

Pas një ndërprerje disavjeçare prej pandemisë Covid-19

dhe riorganizimit të Federatës Shqiptare të Motoçiklizmit,

rikthehet Kupa e Republikës në motoçiklizëm.

Emri i Kupës do të ndryshojë në emërtimin e ri,

"KUPA E KOMBIT"

Gara në edicionin 2023, Kupa do të bashkëorganizohet nga

Federata Shqiptare e Motoçiklizmit

dhe Federatën e Motoçiklizmit të Kosovës

me suportin teknik të Motorsport Club Albania

dhe nën patronazhin e Komitetit Olimpik Shqiptar.

Koncepti i Trofeut:

Kupa e Kombit është një event i hapur ku mund të marrin pjesë të gjithë

motoçiklistët me banim në Republikën e Shqipërisë,

Republikën e Kosovës dhe nga rajoni.

 

Gara do të zhvillohet në disiplinën Enduro.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 nëntor
​Hapja e regjistrimeve


23 nëntor
Ora 23:59, mbyllja e regjistrimeve


25 nëntor
- Mbërritja e garuesve.
- Regjistrimi final.
- Kontrolli teknik dhe administrativ.
- Ndarja finale e klasave
- Marrja e numrave të garës
- Instalimi i sistemit të monitorimit GPS.
- Mbledhja finale dhe shpjegimi i teknik i garës.
- Caktimi i orareve specifike të nisjes
- Party, muzikë dhe cocktail.
Vendi: Komuna Vaqarr, Bulevardi i ri, (41.307328°,  19.757368°)


26 nëntor
DITA E GARËS

Ora 07:00 - 08:00
- Përgatitjae garuesve në start.
- Përgatitja për start.
- Montimi i transponderit të kohëmatjes.

Ora 08:30
- Start i garuesit të parë.
- Nisja nga parkimi.

Ora 08:30
- Mbërritja pranë pistës së garës.
- çdo garues ka të drejtë për një xhiro prove.

Ora 09:30
- Start i garës me kohëmatje.
Trajektorja 5.72 km. Gara 6 xhiro.

Ora 14:00
- Koha maksimale për përfundimin e garës.

Ora 15:00
- Ceremonia e ndarjes së çmimeve.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gara për "Kupën e Kombit 2023",
do të zhvillohet në disiplinën ENDURO.


Gara do të zhvillohet brenda një dite të vetme.

Gara:
Enduro në terren kodrinor me gjashtë xhiro.
Koha e garës do të jetë shuma e kohëve
të të gjitha xhirove së bashku.
Gjatësia e xhiros është
5.72 km

Numri i xhirove:
6 xhiro
Midis xhirove:
5 minuta pushim.Fituesit:
Fituesit do të shpallen në bazë të
shumën se kohës së të gjitha xhirove.
- Do të ketë fitues 1/2/3 të madh
dhe fitues brenda klasave 1/2/3.-----------------------------------------------------------


Ndarja e klasave
Klasët në garë do të jetë sipas nënndarjeve të mëposhtmë:

Kategoria E.1
- Motorë Dy-Kohësh midis 100cc dhe 125cc
- Motorë Katër-Kohësh midis 125cc dhe 250cc


Kategoria E.2
- Motorë Dy-Kohësh midis 126cc dhe 300cc
- Motorë Katër-Kohësh midis 251cc dhe 450cc


Kategoria E.3 (hobby)
- Cilido lloj motori dhe cilindrate
- Kushti i hyrjes në këtë Klasë është:

Mos'hypje asnjëherë në podium
në garat e mëparshme Enduro të Federatave,
në 365 ditët përpara kësaj gare.Kategoria E.V (50 plus)
- Cilido lloj motori dhe cilindrate
- Kushti i hyrjes në këtë Klasë është:
Mosha e pilotit të jetë të paktën
50 vjeç e një ditë, në datë 26 nëntor 2023.Kategoria E.F (femra)
- Cilido lloj motori dhe cilindrate
- Kushti i hyrjes në këtë Klasë është:
Gjinia e pilotit të jetë femër.TROFETË

Në përfundim të garës do të jepen këto trofe:

Renditja e pergjithshme,
(e vlefshme për të gjitha klasat së bashku)


Kupa për:
Vendi i parë
Vendi i dytë
Vendi i tretëRenditja sipas klasave:

(e vlefshme për secilën klasë)

Kupa për:
Klasifikimi i pavarur për çdo klasë,
dhe kupa për vendet e mëposhtme për klasat: E1, E2, E3, EV, EF

Vendi i parë
Vendi i dytë
Vendi i tretë


-------------------------------------


Në dokumentin e mëposhtëm në format PDF
gjeni rregulloren e detajuar të garës
.


Ps. rregulloja do të jetë e disponueshme në datë 20 nëntor 2023

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pdf-rregullore.png

Në vizatimin e mëposhtëm gjeni

përshkrimin skematik të zhvillimit të garës.

Informacione të mëtejshme mund të merrni pas regjistrimit në garë.

Trajektore.jpg

Për të marrë pjesë në garën "Kupa e Kombit 2023",

është i detyrueshëm regjistrimi online.

 

Në butonin e mëposhtëm mund të plotësoni

formularin e regjistrimit në garë.

buton.png

Pasi të plotësoni formularin e pjesëmarrjes,

do të merrni një email dhe mesazh WhatsApp për detaje të tjerat të garës.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tarifa e garës: 10 Euro

Lista-23.gif
Web-4.jpg
bottom of page